Статті

Друк

V Міжнародна науково-практична конференція

Автор: Микитенко Павло. Posted in Новини

DSC 013629 березня 2013 року в університеті відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Науково-методичні засади управління якістю освіти у вищих навчальних закладах». 
Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Академія наук вищої освіти України, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Інститут вищої освіти НАПН України, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Спеціалізована школа № 91 І – ІІІ ступенів з поглибленим вивченням інформатики Шевченківського району м. Києва, Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні USETI та Центр моніторингу якості освіти НПУ імені М.П. Драгоманова.

Метою проведення конференції було обговорення питань підвищення та управління якістю освіти. Університет вітав представників України, США, Німеччини, Франції, Японії. Представники Словаччини, Хорватії та Угорщини не змогли в зв’язку з певними обставинами приїхати особисто на конференцію, тому учасники мали змогу прослухати їх пленарні доповіді в он-лайн режимі через систему Skype.

На відкритті конференції з вітальними словами виступили поважні гості: 
• Голова комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, професор Гриневич Лілія Михайлівна;
• Заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України, професор Фоменко Микола Миколайович;
• Директор Американських Рад з міжнародної освіти в Україні, директор Проекту «Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні», що втілюється за підтримки Агентства з міжнародного розвитку США Бачинський Ярема Яремович;
• Заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти, Дворецька Лариса Павлівна;
• Директор Інституту вищої освіти НАПН України, член-кореспондент НАПН України, професор Степко Михайло Филимонович.

DSC 0140

DSC 0141

В роботі конференції взяли участь представники 83 навчальних закладів України та 9 іноземних навчальних закладів. Учасники, що брали заочну участь, мали можливість спостерігати за роботою, адже на сайті Центру моніторингу якості освіти НПУ імені М.П. Драгоманова була налаштована он-лайн трансляція. Тематика пленарних та секційних доповідей висвітлювала наукові засади управління якістю освіти, проблеми системи моніторингу як інструменту забезпечення якості освіти, роль освітніх вимірювань у забезпеченні якості освіти, інноваційні технології навчання в умовах євроінтеграції освітніх систем, забезпечення внутрішньої і зовнішньої якості вищої освіти в контексті європейського освітнього простору.

DSC 0160

DSC 0164
По закінченню було ухвалено резолюцію конференції, одним з пунктів якої ухвалили внести пропозицій до Концепції національної системи моніторингу якості освіти. Також учасникам було вручено сертифікати про участь у конференції. Матеріали конференції розміщено на сайті Центру моніторингу якості освіти.