Статті

Друк

Моніторингова місія НТО в Україні щодо виконання проекту "Освітні вимірювання, адаптовані до стандартів ЄС"

IMG 592728 вересня 2012 року представники команди виконавців проекту від НПУ імені М.П. Драгоманова у складі завідувача кафедри комп’ютерної інженерії, доктора педагогічних наук, професора В.П. Сергієнка, доцента кафедри комп’ютерної інженерії, кандидата педагогічних наук В.М. Франчука, методиста Науково-методичного центру моніторингу якості, магістрантки спеціальності «Освітні вимірювання» заочного відділення О.Л. Макаренко, магістрантки спеціальності «Освітні вимірювання» стаціонарного відділення А. Іващенко, випускника 2012 року НПУ імені М.П. Драгоманова, магістра з освітніх вимірювань В. Савченка брали участь у контрольній моніторинговій місії Національного Темпус-офісу в Україні щодо виконання проекту, яка відбулася у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя.

В презентації В.П. Сергієнко доповів про закуплене обладнання і комп’ютерну техніку, створені серверний центр та міжкафедральну комп'ютеризовану фізичну лабораторію, розроблені навчальні плани та програми, науково-методичне та матеріально-технічне забезпечення нової спеціальності.

Виконавцями проекту від НПУ імені М.П. Драгоманова за 2009-2012 рр. було підготовлено 75 наукових публікацій, з них 18 посібників. За кошти проекту придбано 45 видань з освітніх вимірювань. Організовано спільно з партнерами 16 міжнародних і всеукраїнських наукових конференцій та науково-методичних семінарів. Проведено стажування викладачів університету в провідних університетах Європи (Римському університеті La Sapienza, Кельнському університеті, Малардаленському університеті) обсягом 120 людино-днів.

IMG 5866

В рамках проекту студенти Інституту інформатики брали участь у Всеукраїнських конкурсах науково-дослідних робіт. Зокрема, А. Іващенко здобула І місце у 2010 р. та ІІ місце у 2011 р. Доцент кафедри комп’ютерної інженерії В.М. Франчук у 2011 р. став лауреатом Премії Верховної Ради для молодих учених. Результатами проекту захищено 1 докторську та 1 кандидатську дисертації, подано до захисту одну та підготовлено до захисту 2 кандидатські дисертації. Вперше в Україні здійснено випуск магістрів спеціальності «Освітні вимірювання» з врученням їм диплому з додатком європейського зразка Diploma Supplement під час Міжнародного форуму фахівців з освітніх вимірювань.

IMG 5909

Представники НТО в Україні – менеджер з моніторингу Олена Оржель та координатор Світлана Бацюкова відзначили високий рівень здобутих результатів виконання проекту.